τα ιστολόγια που θέλω να διαβάζω... και κάτι ακόμα...

Painter : Marina Dieul


English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

2 Πυροτέχνημα ο γυναικείος εγκέφαλος κατά τον οργασμό!

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι απίστευτο. Ερευνητές κατέγραψαν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια του οργασμού. Ουσιαστικά μιλάμε ότι γίνεται... ένας μικρός πανικός, ένας γλυκός πόλεμος, μια πανδαισία χρωμάτων. Ίσως γιαυτό λένε πολλές γυναίκες ότι όταν έρχονται σε οργασμό βλέπουν αστεράκια...




Σας παρουσιάζουμε για πρώτη φορά τη μαγνητική απεικόνιση του εγκεφάλου μιας γυναίκας, η οποία έρχεται σε οργασμό. Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε πως αντιδρά ο εγκέφαλος όταν η γυναίκα είναι ερεθισμένη και πως όταν έρχεται σε κορύφωση ενώ μετά θα δείτε πως αλλάζει ο εγκέφαλος, όταν η γυναίκα... ψάχνει να βρει τις ανάσες της.

Οι Άγγλοι επιστήμονες που έκαναν το πείραμα και είδαν τις μαγνητικές απεικονίσεις, το χαρακτήρισαν σαν... brain symphony, σαν ένα πολύχρωμο, φωτεινό μουσικό έργο που παίζεται στον εγκέφαλο. Ο οργασμός στη γυναίκα διεγείρει περισσότερες από 80!!! περιοχές του εγκεφάλου, όπως  πολύ καλά φαίνεται στον μαγνητικό τομογράφο.


 Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μια 54χρονη sex-therapist που προσφέρθηκε εθελοντικά να καθίσει στον μαγνητικό τομογράφο. Στο βίντεο καταγράφονται τα επίπεδα οξυγόνου του αίματος στον εγκέφαλο. Με κόκκινο χρώμα είναι όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται στη φάση του ερεθισμού και με κίτρινο και λευκό όταν η γυναίκα έρχεται σε οργασμό. Όπως θα δείτε σε εκείνη τη φάση ολόκληρος ο εγκέφαλος... λάμπει!!!


Η διέγερση ξεκινάει με... μικρές σπίθες στον αισθητήριο φλοιό, και απλώνεται γρήγορα σχεδόν παντού. Στο μεταιχμιακό τμήμα (συναισθήματα και μνήμη), και απελευθερώνεται μια χημική ουσία , η οξυτοκίνη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με τη χρήση της μαγνητικής θα βοηθηθούν πολλές γυναίκες που δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό.

2 σχόλια: